Blogolunk / Egészség

A ROSSZ KERINGÉS 7 JELE

loading...

A normális vérkeringés elengedhetetlen a jó egészséghez. De lehetséges, hogy időben felismerjük a rossz keringés problémáját, és elkerüljük a következményeket.

1. Zsibbadás és bizsergés a végtagokban
Ezek a jelek más problémákat is jelezhetnek a szervezetben, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni őket, hanem inkább gyorsan keresse fel orvosát, hogy kiderítse a tünetek okát és megkezdje a kezelést. Háziorvosával konzultáljon.

2. A bőr elszíneződése
Ha a test egyes területein a bőr sárga vagy kékes színűvé válik, ne habozzon orvoshoz fordulni.

3. Ritka vizelési inger
Egy napi 2 liter folyadékot fogyasztó személynek általában naponta 5-10 alkalommal kell vécére mennie. Ha ez ritkábban fordul elő, akkor ez ok arra, hogy kivizsgáltassa magát. Ezt gyakran a vesék vérellátásának hiánya okozza.

loading...

4. Intim problémák
A nemi szervek akkor működnek normálisan, ha a medencében jó a vérkeringés. Ha problémák merülnek fel, ne halogassa az orvoshoz fordulást.

5. Energiavesztés és apátia
A vérkeringés károsodása rontja az agyműködést és az izmok gyengeségét, különösen az alsó végtagokban. Ebben az esetben a személy apatikusnak és krónikusan fáradtnak érzi magát.

6. Hajhullás
Genetikai tényező hiányában a hajhullás valószínűleg a rossz vérellátás és a tápanyaghiány miatt következik be. A hajhullás jó ok arra, hogy változtasson az életmódján: étkezzen helyesen, mozogjon, kerülje a stresszt. A fejbőr masszírozása hasznos lehet a fejbőr vérellátásának serkentéséhez.

7. Ödéma
A duzzanat fő oka a hypodinamia – a mozgáshiány. Ha valaki az idő nagy részében ülve marad, a szív nehezen tudja a vért alulról felfelé pumpálni. A testmozgás biztosítja a normális véráramlást.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial