Egészség / Tippek

A pajzsmirigyprobléma 8 rejtett jele, amiről szinte senki sem vesz tudomást!

loading...

Az alábbi 8 tünet mind-mind pajzsmirigy problémát jelezhet, de az emberek többsége nem vesz róla tudomást vagy – sajnos – nem tulajdonít neki különösebb jelentőséget.

Gyakori izom- vagy ízületi fájdalom: – Bizonyos esetekben megmagyarázható jelenség, azonban ha semmilyen kezelés hatására nem szűnik a fájdalom, akkor ajánlott felkeresni orvosunkat!

Puffadás és duzzanat: – A pajzsmirigyproblémák gyakran vezetnek puffadáshoz és duzzadt, vizes archoz.

Remegés és szorongás: – A pajzsmirigyhormonok befolyásolhatják más hormonok működését, mindez koncentrációs zavarokhoz, megmagyarázhatatlan remegésekhez és szorongáshoz is vezethet.

Súlyváltozások: – A hirtelen bekövetkezett súlygyarapodás, valamint a gyors fogyás szintén magyarázható pajzsmirigyproblémákkal. Ha minden ok nélkül hízunk vagy fogyunk, mielőbb keressük fel orvosunkat!

loading...

Rendszertelen menstruáció: – A pajzsmirigyproblémák a menstruációra is hatással lehetnek, bizonyos nők esetében túl hosszú ideig elnyúló ciklust vagy rendszertelen vérzést okozhatnak.

Változás a mentális funkciókban: – A pajzsmirigyhormonok elégtelen működésének hatására állandó fáradtság és szédülésérzés is tapasztalható.

Hőingadozás: – Pajzsmirigyproblémák esetén előfordulhat, hogy hideg időben kezdünk izzadni, melegben pedig hidegrázásuk van.

Hajhullás, sápadt arc: – A pajzsmirigyproblémák hajhullást, gyenge, törékeny és száraz hajat eredményezhetnek, és az arcunk is hirtelen sápadttá válhat.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: tudnodkell.info

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial