Blogolunk / Egészség / Érdekesség

A MEGFIZETHETETLEN UBORKA

loading...

Tudta, hogy az uborka, amely olyan közönséges, mint amilyet a kertjében termeszt vagy bármelyik szupermarketben vásárol, meglepő és szokatlan tulajdonságokkal rendelkezik? Íme néhány javaslat arra, hogyan használhatja a közönséges uborkát az élet különböző helyzeteiben:
Az uborka tartalmazza az összes szükséges vitamint: B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin, folsav, vas, kalcium, foszfor, magnézium, kálium, cink.

Fáradtnak érzi magát délután? A koffeintartalmú italok nem segítenek. Olyan termékre van szüksége, amely B-vitaminokat és szénhidrátokat tartalmaz, hogy segítsen visszanyerni az erejét. Az uborkában minden B-vitamin megtalálható, de kiderült, hogy az uborka szénhidrátokat is tartalmaz. Elég egy uborka, hogy visszaadja az energiádat.

Elege van abból, hogy zuhanyzás után mindig letörli a homályos fürdőszobatükröt? Fürdés előtt csak kenj egy uborkakarikát a tükörre – nem fog bepárásodni, és kellemes illatot áraszt a fürdőszobában.

Ha kertjét gyakran látogatják kártevők, tegyen uborkaszeleteket egy eldobható alumíniumtálba. Az uborka és az alumínium összekapcsolódik, és kémiai reakciót vált ki, amelynek eredményeként olyan szag keletkezik, amelyet az emberek nem éreznek, de a rovarok nem bírnak elviselni.

Úszni készülsz, de zavarban vagy a cellulitisz miatt a lábadon? Vegyünk 1-2 karikát az uborkából, és kenjük a foltokra. Az uborka kozmetikai tulajdonsága, hogy egy ideig feszesíti a bőrt. Az uborkával az arc ráncai is kisimulnak egy időre, és a bőr feszesebbé válik.

Megivott egy alkoholos italt, és nagyon fáj a feje. Ne igyon többet – először is, másodszor pedig egye meg az uborkát, és feküdjön le. Reggel felfrissülve, fejfájás nélkül ébred majd. Az uborka cukrot és elektrolitot is tartalmaz, amelyek a B-vitaminnal együtt szabályozzák az anyagcserét, amelyet az alkohol fogyasztása megzavart, és fejfájást okozott.

loading...

Fontos megbeszélés várja, de nincs ideje kifényesíteni a cipőjét. Vegyen egy karikára vágott uborkát, és dörzsölje át vele egyszer a cipője felületét. A cipője olyan fényes lesz, mint új korában. Az uborka vízálló is, így nem ázik át, ha esik az eső.

Egy nyikorgó kerék vagy ajtó, és elfogyott a WD-40 olaj. Vegyen egy uborkát, kenje be a tengelyt, és a nyikorgás megszűnik.

Ideges egy vizsga előtt? Fogjon egy uborkát, vágja karikára, öntsön rá forró vizet, és lélegezze be a gőzét – azonnal megnyugszik.

Rossz a lehelete. Vegyünk egy szelet uborkát, és rágjuk 30 másodpercig. A szag el fog múlni.

A csaptelepek és a gáztűzhelyek tisztításra szorulnak. Vegyen egy uborkaszeletet, és törölje át a területet többször. Nemcsak ragyogni fog a felület, de nem hagy maga után semmilyen nyomot. Emellett a keze és a körmei természetes anyaggal és nem vegyi anyagokkal kerülnek kapcsolatba.

Írt valamit tollal és elírta? Vegyen egy uborkahéjat, és óvatosan törölje a rossz betűt. Az uborka még egy filctollat is képes letörölni.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial