Blogolunk / Egészség

A hagyma fiatalon tartja az agyat

loading...

A népi bölcsesség szerint a hagyma hét betegségre gyógyír. És ez nem véletlen. A jótékony anyagok, amelyek ezt a csodaszert alkotják, számos egészségügyi problémát segítenek megoldani.

Japán kutatók a hagyma egy másik hasznos tulajdonságát is felfedezték. Pozitív hatással van az agyra. Ez a hagymában található kénvegyületeknek köszönhető. Ezek a vegyületek könnyen felszívódnak a szervezetben, és megakadályozzák az agy idő előtti öregedését.

loading...

Japán szakértők tanulmányt végeztek, amelynek során részletesen tanulmányozták a hagyma tulajdonságainak hatását az emberi szervezetre. Kiderült, hogy a világszerte ismert növény fokozza a pozitív érzelmek érzékenységét, és segít a memória helyreállításában is. Ezt a következő módon teszi.

A kénvegyületek a vérrel az agyba jutnak. Ott megfiatalítják az agysejteket és serkentik azok aktivitását.
A szakértők szerint a leghasznosabb a mézzel pürésített hagyma fogyasztása. Csodálatos hatással van a szervezetre, és különösen hasznos az előrehaladott korú emberek számára, akik hajlamosak a szklerózis kialakulására. De még a fiatalabbaknak sem szabad elhanyagolniuk ezt a növényt. Erősíti az immunrendszert és hozzájárul a szervezet általános egészségéhez.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial