A fehérrépa valójában kettő az egyben, mivel a zöldje és a gyökere is ehető. A sült fehérrépa és a párolt fehérrépa könnyen elkészíthető, és bármilyen ételhez remek kiegészítője lehet!
A fehérrépa mindössze 28 kalóriát tartalmaz 100 grammonként, így a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető. A napi C-vitamin-szükséglet 35 százalékához juthatsz hozzá ekkora mennyiség elfogyasztásával.
A fehérrépa leggyakrabban fogyasztott része a gyökér. Kevesebb keményítő tartalma van, mint a burgonyának, és az íze kicsit olyan, mint a reteké és a káposztáé.
A zöldeket sem szabad figyelmen kívül hagyni, mivel önmagukban is nagyon ízletesek. Kicsit megfőzve remekül hozzáadhatók levesekhez vagy pörköltekhez. Kellemes íze van, amely némileg hasonlít a zöld mustár enyhe ízére.
Sült fehérrépa?
A sült fehérrépa gyors és egyszerű köret. Pörkölés közben enyhén karamellizálódik, ami igazán kiemeli az édességét.
A sült fehérrépa zsenge és finom ízű!
Összetevők:
- 2 evőkanál vaj, esetleg zsír vagy szalonna.
- 1/2 hagyma apróra vágva
- 1 csokor durvára vágott fehérrépa zöldje
- 1 evőkanál vörösborecet
Elkészítés:
Közepes lángon melegítsük fel az olajat egy öntöttvas serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, és főzzük puhára.
Adjuk hozzá a fehérrépa zöldjét, és főzzük puhára.
Adjuk hozzá a vörösborecetet, és főzzük 1 percig. Vegye le a tűzről és élvezze!
Jó étvágyat!
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.