Blogolunk / Tippek

9 gyilkos illat a szúnyogok ellen

loading...

A szúnyogok szeretik az emberi test szagát, és több méter távolságból is megérzik, így elég gyorsan megtalálják a zsákmányt. De hogyan lehet elhárítani a szúnyogokat? Mi az a bűz, amit nem szeretnek?

1. Száz gramm kámfor vagy valeriána, égő fölött elpárologtatva, még a nagyon nagy helyiségeket is megszabadítja a legyektől és szúnyogoktól.

2. Vágjuk finomra a friss madárcseresznye- vagy varfűleveleket, és dörzsöljük be a szabadon maradt bőrfelületeket.

3. Szegfűszeg, bazsalikom, ánizs, eukaliptusz illóolajok: kenje a bőr szabadon lévő részeire (5-10 cseppet egy pohár vízbe), vagy tűzforrásra – kandallóra, tábortűzre, gyertyára vagy felhevített serpenyőre. Áztasson egy vattát e növények olajába, és helyezze az ablakpárkányra.

4. Friss bodzagallyakat tegyünk a szobába, ezek ugyanúgy elűzik a szúnyogokat, mint a paradicsomlevelek illata.

loading...

5. Ha úgy dönt, hogy a szabadban ül, dobjon néhány borókagallyat a tűzbe.

6. A cédrusolaj illata nemcsak a szúnyogokat, hanem a legyeket és a csótányokat is elriasztja.

7. Egyetlen rovar sem fogja megérinteni az arcát, ha ürömgyökérből készült főzettel mossa meg (1,5 liter vizet öntsön egy marék apróra vágott gyökérre, forralja fel, és hagyja állni 20-30 percig).

8. Ha kifogy a folyadék az elektromos szúnyogriasztóból, ne rohanjon a boltba egy csereegységért. Öntsünk 100%-os eukaliptusz kivonatot egy üres üvegbe.
A szúnyogok egyből elfelejtik az utat az otthonába.

9. Egy jól bevált és bizonyítottan hatékony szúnyogriasztó a citromszelet szegfűszeggel. Az asztalra vagy az ablakpárkányra helyezhetők. Az ilyen citromszeletek szegfűszeggel még jó díszítésnek is tűnnek. Az ablak elé ragasztva árasztják illatukat, és egyben megvédik lakásunkat a rovaroktól.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial