Blogolunk / Egészség

3 jó ok a szárított szegfűszeg rágására

loading...

💥 Hogy megszabaduljon a parazitáktól

A férgektől való megszabadulás nagyon egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy étkezés előtt 30 perccel elrágcsál néhány rügy szárított szegfűszeget! Ezt naponta kétszer tegye meg. Ez egy erős megelőző lépés, ha nincsenek a szervezetében férgek. Ha vannak férgek, a szervezet azonnal teljesen megtisztul a parazitáktól.

Egy szárított szegfűszegrügy 20% illóolajat tartalmaz, amely az eugenol, a karyophyllene és az ylangene aromás anyagokat tartalmazza. Ezen kívűl a szegfűszeg hatalmas mennyiségű tannint tartalmaz.

Ilyen gazdag összetételének köszönhetően a szegfűszeg nemcsak a férgek, hanem más kórokozók is rettegnek tőle: például a staphylococcus aureus, a diftéria bacillus és még a tuberkulózis bacillus is.

💥 A szájápoláshoz

loading...

A szárított szegfűszeg rügyek nyugodtan helyettesíthetik a rágógumit! Ha szokásává teszi, hogy minden nap megrágja ezt a száraz fűszert, elfelejtheti a szájgyulladást, a fogágybetegséget és az ínygyulladást.

A szegfűszegben lévő illóolajok megszüntetik a rossz leheletet, és megakadályozzák annak újbóli megjelenését. Ez egy természetes gyógymód, amely sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos szájvizek! A száraz fűszer ára pedig fillérekbe kerül.
Ha a torokfájás első jeleit észleli, rágjon néhány apró szegfűszeget. A tork fájás nagyon hamar megszűnik! Ez a módszer, amely mindig segít.

💥Vérnyomásemeléshez

Ha alacsony vérnyomásban szenved, próbálja ki a szegfűszeget! Csak rágjon el néhány kis száraz rügyet, és a hatása jobb lesz, mint ha kávét fogyasztana. Az alacsony vérnyomással járó fejfájás, az álmosság és a szédülés elmúlik.
A normál vérnyomású emberek néha egy csésze kávét is helyettesíthetnek szegfűszeggel. Nemcsak élénkítő hatású, de serkenti a szervezet védekezőképességét is!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial