Egészség / Érdekesség / Tippek

10 tipp, hogyan fejlesztheted gyorsan a memóriád. Ezt mindenkinek tudnia kell!

loading...

Hallottad-e Churchillnek azt a híres idézetét, hogy „Aki a tudást birtokolja, az birtokolja a világot”? A mai világban annak, aki sikeres akar lenni, hihetetlen mennyiségű információt kell elraktároznia a fejében; nevek, telefonszámok, címek, jelszók stb.

Természetesen a kényelmesebbek használhatnak jegyzetfüzetet, határidőnaplót, de a mostani felgyorsult világban sokszor ezek használata egyszerűen nem lehetséges. Mit tehetünk akkor? A válasz egyszerű: használjuk a memóriánkat! És hogy a megfelelő időben használni is képes legyél, megmutatjuk neked, hogyan tudod memóriádat fejleszteni, erősíteni.

Memóriafejlesztés

  • Próbálj meg fogat mosni bal kézzel, ha jobbkezes, jobb kézzel, ha balkezes vagy! Ezzel azt érheted el, hogy a különböző agyféltekéid gondolkozási sebessége és emlékezőtehetsége megnövekedjen.
  • Amikor vásárolni mész, próbáld meg fejben tartani a megvenni kívánt dolgokat, ne hagyatkozz a bevásárló listára. Ellenkező esetben 60 éves korodra már erőd se lesz bevásárolni menni.
  • Ha szeretsz filmet nézni, akkor a következő örömteli, ámde hasznos időtöltésed lesz. Miután megnéztél egy filmet, a fejedben játsszad le újra a filmet, elejétől a végéig. Maga a gyakorlat nem vesz igénybe többet 20 másodpercnél, de a haszna egyenesen kolosszális.
  • Olvass fejlesztő jellegű könyveket. Az a legjobb, ha hetente egy könyvet elolvasol. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt elolvasol 52 könyvet, 10 év alatt pedig már 520-at!
  • Ha olyan munkakörben dolgozol, ahol elengedhetetlen a friss és terhelhető elme, minden nap tanulj meg egy-két versszakot. Hasonló lesz a helyzet, mint a könyveknél; 1 vers minden héten, egy évben 52, 10 év alatt pedig 520. Hát nem csodás?
  • Ne feledkezzünk meg a helyes és teljes értékű étkezésről sem! A dió, a méz, az ehető tengeri algák, a hal, mind-mind olyan élelemforrások, melyek nem csak agyunk állapotára vannak jótékony hatással, de szervezetünket is erősítik.
  • Amennyiben dohányzol, mielőbb szokjál le erről az ártalmas szokásról.
  • Szeress! A vérben nitrogén-oxidok szabadulnak fel, amelyek segítenek a sérült erek regenerálódásában és serkentik az agyi aktivitást.
  • Próbálj meg minél többet kint lenni a szabadban. Minél több oxigén jut be a véredbe, annál jobban működik a memóriád.
  • Mozogj eleget! Ne feledd: az élet maga a mozgás. Ha súlyfelesleged van, ideje megszabadulni tőle.
loading...

Látod, ilyen egyszerűen fejlesztheted a memóriád. Szeretnéd már most elkezdeni? Akkor hát, íme, az első feladatod: mutasd meg barátaidnak, ismerőseidnek ezt a cikket.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial