Egészség / Tippek

10 szokás, ami súlyosan károsítja a vesédet

loading...

A vesék rettenetesen fontosak a test működéséhez. Tisztítják a vért, hormonokat bocsátanak ki, segítenek az ásványi anyagok felszívódásában, vizeletet választanak ki, eltávolítják a méreganyagokat.

 

A vesékre figyelni kell a szív védelmében. A vesék károsodását vagy csökkent funkcióját sokszor sokáig nem vesszük észre, mert a vesék csak 20%-os funkcióval is képesek dolgozni. Ezért is lényeges figyelni rájuk.

 

10 szokás, amelyek károsítják a veséket:

 

1. Kevés víz fogyasztása A vese legfontosabb funkciója a vér szűrése, a méreganyagok semlegesítése és a salakanyagok eltávolítása. Ha nem iszunk eleget, a méreganyagok bennrekednek és mérgezni kezdik a testet.

 

2. Túl sok só fogyasztása A testnek szüksége van sóra. A legtöbb ember mégis túl sokat fogyaszt, amely felviszi a vérnyomást és túlzott nyomást gyakorol a vesére. Maximum 5 gramm sót szabad napi szinten bevinni.

 

3. Vizelet visszatartása. Mert nincs idő, nem érünk rá, lusták vagyunk, ez súlyosan terheli a veséket.

 

4. Glükóz túlzott fogyasztása. Orvosok megállapították, hogy azoknál az embereknél, akik 2 vagy több cukros üdítőt isznak naponta, több a fehérje a vizeletben. A fehérje a vizeletben azt jelzi, hogy a vesék nem végzik rendesen a munkájukat.

 

 

loading...

5. Rossz táplálkozás. A vitamindús ételek fogyasztása, olyan ami tele van friss zöldségekkel és gyümölcsökkel fontos a jó veseműködéshez. A B6-vitamin és a magnézium például nagyon fontos a vesekő megjelenésének csökkentésében.

 

6. Túl sok hús. A fehérje, különösen a vörös hús, növeli a vesék munkáját. Így a túl sok hús fogyasztása azt jelenti, hogy a veséknek még keményebben kell küzdeniük és ez vesekárosodáshoz vezet.

 

7. A krónikus alváshiány veseelégtelenséget okozhat.Éjszaka a test regenerálja a sérült veseszöveteket így muszáj, hogy időt adjunk arra, hogy regenerálja  önmagát.

 

8. Kávé. Csakúgy mint a só, a kávé is növeli a vérnyomást és terhelést jelent a vesékre.

 

9. Gyógyszerek. Túl sokan kapnak be fájdalomcsillapítót. A fájdalomcsillapítók erősen terhelik a májat és a veséket.

 

10. Alkoholfogyasztás Semmi baj nincs ha olykor egy pohár bort vagy sört fogyasztunk, sokan azonbant nem állunk meg egy ital után. Az alkohol valójában legális méreg, ami sok terhet ró a veséinkre és a májra.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog.hu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial