Blogolunk / Egészség / Szépség / Tippek

TÉNYEK, MELYEKÉRT TÖBB KIVIT KELL FOGYASZTANUNK

A kivi (angolul: kiwi) vagy kínai egresnek is nevezett ritka gyümölcs, számtalan egészségügyi problémára áldásosan hat. Gazdag B-, C-, és K-vitamin forrás, de A- és E- vitamint is tartalmaz, valamint természetes antioxidánsokat, makró- és nyomelemeket. Minden benne lévő tápanyag segíti az egészséges bőr, haj- és fejbőr megtartását. Napi 3 kivi elfogyasztásával csökkenthető a magas vérnyomás.

Gazdag tápanyagforrásai nélkülözhetetlenek az egészséges, ragyogó bőr megtartásához, ellenálló képességének kialakulásához, regenerálódásához. Antioxidánsai és élelmi rostjai enyhe hashajtó hatásának is köszönhetően, segítenek ellenállni és eltávolítani a méreganyagokat szervezetünkből. E- és A-vitamin tartalma segíti a bőr regenerálódását és a megfelelő vízháztartását a rugalmas, ragyogó bőrért. A magas C-vitamin tartalma segíti a kollagén termelést is, mely szintén elengedhetetlen a szervezetünk egészséges ellenállóképességének kialakulásához, működéséhez és a fiatalos, puha, rugalmas bőr megtartásához, valamint elősegíti a sebek, hegek gyógyulását. A kivi gazdag még gyulladásgátló, fiatalító, hámlasztó, pigmentfolt halványító AHA gyümölcssavban, így külsőleg pakolásként is kiváló.

  • Kivi és citromlé keverékével készült pakolás csökkenti a faggyútermelést, megakadályozza a pattanások, gyulladások kialakulását.
  • A kivi hámozott héja alkalmas természetes bőrradírozásra. Ne dobd ki, gyengéden dörzsöld át vele az arcodat, majd 1-2 perc után langyos vízzel öblítsd le, máris érezheted milyen tiszta, friss és puha lett, felkészült a bőrtápláló befogadására.
  • A kivi nagyon jó hajápolásra is. Gazdag ásványi anyagokban, mint a cink, a magnézium és foszfor, melyek javítják a haj növekedését, fokozzák a vérkeringést, csökkentik a hajhullást. Gazdag rézben és vasban is melyek a haj színének és szerkezetének megtartásában is segítenek.

A kivi fontos egészségügyi előnyei:

  • Harcol a szabad gyökök ellen

C-vitamint tartalma, küzd a szabad gyökökkel és megvédi a testet és a bőrt a különböző betegségekkel szemben. Mivel a szabad gyökök növelik a rák kockázatát és az öregedés jeleit is okozzák ezért fontos az ellenállóképességünk szempontjából.

  • Pre-biotikus tulajdonsággal bír

elősegíti az emésztést

  • Testsúly szabályozó

alacsony kalóriatartalmú gyümölcs

  • Megakadályozza az asztmát

csökkenti az asztma kialakulásának kockázatát

  • Szabályozza a diabetest

alacsony a glikémiás indexe.

  • Csökkenti a szem betegségeinek kialakulását Antioxidánsok

sejtmegújító

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial