Egészség

Nem is tudtam, hogy rosszul működik a pajzsmirigyem, de hálistennek, rátaláltam erre!

56564dfhd

Hirdetés

loading...

Nagyon gyakran, amikor úgy érezzük, bizonyos tünetek, úgy látjuk, hogy jelzik az influenza vagy hideg, és egyszerűen hagyjuk az időt, hogy megoldja a problémát.
Azonban vannak olyan jelek, amelyek jelzik bonyolultabb egészségügyi problémák, például szédülés tünete lehet a szívbetegség a nők.
Ezért rendkívül fontos, hogy megtanulják meghallgatni a jeleket a testünk küld nekünk, mert ez néha segít nekünk kezelni súlyos egészségügyi problémákat időben.
A pajzsmirigy egy kis mirigy található, a torok, a nyak elülső részén, és ez az alakja egy pillangó. Szerepe az, hogy a pajzsmirigy-hormon (vagy TH), amely szabályozza a szívverés, a hőmérséklet, és az anyagcserét.
A kiegyensúlyozatlanság vezethet két feltétel, akkor válhat hiperaktív, és túlzott mennyiségű hormon, ami a pajzsmirigy-túlműködés, vagy lehet lassítani, és engedje túl kevés a hormon, ami hipotireózis.
Ezek a leggyakoribb tünetek a korlátozódna funkciója a mirigy:
Nyak vagy torokpanaszok
Ha úgy érzi, diszkomfort vagy fájdalom a nyakban, ahol a pajzsmirigy ténylegesen található, valamint egy hang változás, egy gombóc a torokban, vagy a golyva, akkor szenved pajzsmirigy problémák. Ha lehet észrevenni egy duzzanat a területen, akkor további vizsgálat szerint AACE Pajzsmirigy tudatosság:
“Hold tükör a kezében, amelynek középpontjában az alsó elülső részében, a nyakad, a fenti a kulcscsont és az alábbiakban a gégefő. A pajzsmirigy található ezen a területen a nyakad.
Míg összpontosítva ezen a területen a tükörben, billentse hátra a fejét. Vegyünk egy pohár vizet, és lenyelni. Ahogy lenyelni, nézd meg a nyakát. Ellenőrizzük kidudorodik vagy kiálló ezen a területen, ha lenyeli. (Emlékeztető: Ne keverd össze a ádámcsutka a pajzsmirigy. A pajzsmirigy lejjebb a nyakán, közelebb a kulcscsontja. Érdemes lehet ismételni ezt a folyamatot többször.)
Ha lát kidudorodik vagy kiálló ezen a területen, forduljon orvosához. Lehet, hogy egy megnagyobbodott pajzsmirigy vagy a pajzsmirigy göb, hogy ellenőrizni kell annak megállapítására, hogy további értékelésre van szükség. ”
Magas vérnyomás
Ha nem találja a módját, hogy kezelje a magas vérnyomás, akkor is, ha gyakorolni, és változtassa meg a táplálkozási szokások, akkor ellenőrizni kell a pajzsmirigy. Nevezetesen, a csökkent működése a mirigy emelheti a szintet a “rossz” koleszterin, és ezáltal a szív megnagyobbodását vagy szívelégtelenség.
Hajhullás és száraz bőrre
Hypothyreosis gyakran jelzi száraz bőr, még a tél folyamán, mivel még az izzadás csökken a lelassult anyagcserét.
Sőt, lehet, hogy törékeny körmök és a tapasztalatok hajhullás, mint a pajzsmirigy-hormon megszakítja a haj növekedési ciklusa, ami a veszteséget a haj, és még ezen kívül a szemöldök.
Dr. Miller magyarázza “Sok betegem jön, és mondja meg, hogy a fodrász küldte őket. Azt fogják mondani, hogy az én fodrász azt mondta, kezdem elveszíteni a hajam, és kellett menni kérni az orvos az én pajzsmirigy. “A fodrászat jobban ismeri a pajzsmirigy problémák, mint egyes orvosok!”
Hirtelen súlygyarapodást
Szerint WebMD, ha nem módosította a táplálkozási és életmódbeli szokások, és akkor hirtelen testtömeg-gyarapodást, az azt jelentheti, egy komoly probléma. Ez az egyik leggyakoribb probléma a betegek látogasson el az iroda Dr. Miller.
“Azt fogja mondani, hogy nem eszik többet, mint máskor, de ők gyarapodik. Ők gyakorolják, de ennek nincs túlságosan sok. Nem tudják elveszíteni azt. Ez szinte mindig miatt kevéssé aktív pajzsmirigy, “tette hozzá.

Székrekedés
Az integratív orvoslás szakorvos Dr. Robin Miller azt állítja, hogy “Ez az egyik legjobb három leggyakoribb tünete a pajzsmirigy.” Ha szenved székrekedésben és nem tudja megoldani, akkor valószínűleg egy fennakadást pajzsmirigy hormon termelését, ami oda vezetett, hogy a lassuló emésztés.

Hirdetés

loading...

Fokozott étvágy vagy változásai Taste
Ha az íze az étel, amit fogyasztunk válik furcsa és más, a csökkent pajzsmirigy működését befolyásolhatja a szaglás és íz.
Ha csak nem hagyja abba az evést, akkor szenved hyperthyreosis – vagy túlműködik a pajzsmirigy. Ez azt jelenti, hogy a “hiper” része a betegség kiegyenlíti ki az összes elfogyasztott kalória, ezért előfordulhat, hogy nem hízik.
Izomfájdalom
Abban az esetben, ha rendszeresen találkozik a furcsa szigorítása vagy zsibbadás a lábak, karok, kezek vagy a lábak, ez lehet az oka, hogy a pajzsmirigy problémák, mint a hiány a hormon károkat idegeket, és jeleket küld a test többi részébe. Dr. Miller hozzáteszi: “Az eredmény” megmagyarázhatatlan “bizsergés és twinges.”
fuzzy Head
A pajzsmirigy fokozhatja bizonytalanság az agyban, és a túlzott mennyiségű pajzsmirigyhormon vezethet feledékenység és a koncentráció kérdéseket.
“Amikor páciensek kezelésére hypothyreosis, gyakran meglepett, hogy milyen gyorsan, hogy az agy köd elmúlik, és mennyi élesebb érzik magukat. Sok nő úgy gondolja, hogy ez csak valami, hogy jön a menopauza, amikor ez valóban egy jele a pajzsmirigy probléma “, mondja Dr. Miller. ”
libbenő Szív
Ha úgy érzi, sokkal hangsúlyosabb csapkodott a szív, mint amikor szerelmes, és úgy érzed, a szíved ugró egy ütemet, vagy úgy érzi, hogy a pulzus pontokat a nyak és a csukló, előfordulhat szívdobogás, amelyek a jele, a túl sok pajzsmirigy hormonok a rendszerben.

Forrás: szupertanacsok.blog.hu

Facebook Hozzászólások
Itt tudod kedvelni és megosztani a bejegyzést: