Recept / Tippek

Nem is tudtam, hogy ennyi finomságot lehet készíteni céklából!

Hogyan fogyasszuk a céklát? Azok a vitaminok amelyekre szüksége van az emberi szervezetnek a céklában megtalálhatóak. A céklát fogyaszthatjuk ecetesen, frissen, főve vagy sülve a lényeg az, hogy iktassuk be az étrendünkbe, mert nagyon fontos vitaminforrás.

Nagy mértékben tartalmaz A és C vitamint, B komplexet, ként, nátriumot, kalciumot, vasat, jódot, káliumot és a céklában található antioxidánsok rengeteg betegség megelőzésében is segítenek.

Milyen finomságokat készíthetünk céklából?

A céklából készíthetünk humuszt: konyhai robotgépet használva, keverjük össze a csicseriborsót, sült céklával, fokhagymával, citromlével és szezámmag krémmel.

Készíthetünk a céklából krémlevest, paradicsom, répa, sült hagyma hozzáadásával, majd robotgéppel pépesítve, egy kis víz vagy, tejszín hígításával már el is készül a leves, fűszerezzük ízlés szerint.

Egy saláta sült, vagy főtt céklából készítve tápláló és finom.

Tegyünk a céklához fetasajtot, kecsketúrót, penészes sajtot, sült diót, rukkolát, spenótot, gránátalmát, olívaolajat, ecetet, citromlevet és egy különleges ízvilágú salátát kapunk.

A nyers cékla lereszelve répával, vöröshagymával, zöldpetrezselyem levéllel, olajjal, ecettel és egy kevés sóval ízesítve a legjobb választás húsok mellé.

A csokoládéval készült sütemény vagy muffin, sokkal ízletesebb lesz, ha cukor helyett céklát használunk az édesítésre, ilyen módon a gyerekek számára is több féle süteményt készíthetünk.

A céklát kombinálhatjuk csicseriborsóval, lencsével, hagymával, gombával, tojással és egy kevés liszttel fasírtot készíthetünk belőle.

Ízletes nassolni való: céklalével, zabpehellyel, mazsolával, mogyoróvajjal, kókuszreszelékkel és kókuszolajjal készítve, ízletes masszát készíthetünk, amit tepsibe téve pár órára hűtőbe teszünk, majd szeleteljük.

A tortához készített krémeket színezhetjük céklalével, ételszínezék helyett, az ízét nem fogjuk érezni, de a színe káprázatos lesz.

A sült céklát réteslapok töltelékéhez is felhasználhatjuk, gomba, spenót és túró hozzáadásával, egy kellemes ízű és színű előételt kapunk.

Házilag készített raviolit sült céklával és kecskesajttal töltve, valódi ínyencség.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial