Recept / Tippek

Mindössze friss káposzta, három tojás és egy csokor zöldségzöldje… 30 perc és kész is a finom nyári étel!

Hirdetés

loading...

A régi időkben kivétel nélkül minden nő felírta a jó recepteket a receptgyűjteményébe. nem olyan régen eldöntöttem, hogy megnézem édesanyám receptgyűjteményét. Abban találtam a következő receptet, azaz ennek a káposztás pirognak a receptjét.

Mint kiderült, rendkívül gyorsan elkészíthető, ami hatalmas előny akkor, amikor kevés ideje van az embernek készíteni valamit. Ráadásul ez a pirog ugyanúgy megfelel piknikezéskor, mint egy könnyű reggeli alkalmával, esetleg ebéd, illetve vacsora-kiegészítőként.

Gyors káposztás pirog

 

fgdgfdi-etel1Hozzávalók:

  • 50 dkg fejes káposzta
  • három tojás
  • öt evőkanál tejföl
  • három evőkanál majonéz
  • hat evőkanál finomliszt
  • egy teáskanál só
  • két teáskanál sütőpor
  • 50 gramm kapor
  • két teáskanál szezámmag
  • 10 gramm vaj

Elkészítése:

1. Szeleteljük fel a káposztát vékonyra, majd sózzuk, és kissé nyomkodjuk meg.

 

111bfdgsdg12. Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot.

 

hdfdgdx4023. Verjük fel a tojásokat, amíg egy homogén masszát nem kapunk.

 

hgfjsghsdfel34. Adjuk a tojáshoz a tejfölt, a majonézt, a lisztet és a sütőport. Alaposan gyúrjuk tésztává.

Hirdetés

loading...

 

gydfhfghsdftel45. A sütőformát kenjük ki vajjal, és tegyük bele a káposztát.

 

222jdgf16. A formában lévő káposztára öntsük rá a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal.

 

fdsfghfdgtel67. A sütőt melegítsük fel 180 fokra, majd ha elérte ezt a hőmérsékletet, tegyük bele a pirogot és süssük körülbelül 30 percig. Amikor a teteje aranybarnára sült, vegyük ki.

 

55jkfgjkfgj1Ez a fiatal káposztával töltött pirog egyszerűen szenzációs! Elég összekeverni a káposztát a kaporral, ráönteni a tésztát és megsütni a sütőben.

Ne feledd el megosztani ezt az egyszerű receptet barátaiddal, ismerőseiddel!

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Itt tudod kedvelni és megosztani a bejegyzést:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial