Egészség / Tippek

Kend a narancs héjával át a combodat, hihetetlen, mit fogsz tapasztalni!

images_5

Hirdetés

loading...

A narancs az egyik legkedveltebb gyümölcs, amit leginkább a téli hónapokban fogyasztunk nagyobb mennyiségben.

Számos vitamin található benne, nagyon egészséges és ami a legfontosabb, aranyat is érhet a szervezet számára, ha rendszeresen fogyasztjuk.

Kevesen tudják azonban, hogy mennyi sok más, hasznos dologra is felhasználhatjuk még a narancsot, legfőképp a héját.

images_5.jpg

Lássuk!

Bőrre

A narancshéjban lévő kalcium helyrehozza a pikkelyes bőrt, a kálium hidratálja a szöveteket, míg a magnézium fénylővé teszi a bőrfelületet. A kozmetikusok azt javasolják, hogy mossuk meg szódabikarbónás ecetes vízzel a narancsot, majd hámozzuk meg, daráljuk le és keverjük el mézzel és joghurttal. A végeredmény: egy csodálatos arcmaszk.

Idegekre

Ez a kellemes aroma jó hatással van az ideggyengékre, pánikbetegekre. Egy kis edényt töltsünk meg vízzel, és tegyünk bele pár narancshéjat, majd kis lángon melegítsük fel. Ezt az illatot lélegezzük be, és máris jobban fogjuk érezni magunkat.

Teákhoz

Hirdetés

loading...

A napon szárítsunk meg pár narancshéjat, majd utána főzhetünk teát belőlük, vagy más főzetekhez is hozzáadhatjuk keverékként. Nagyon finom, és még csillapítja a köhögést és csökkenti a vérnyomást.

Szúnyogok ellen

Ha nem szeretnénk, hogy megcsípjenek a szúnyogok, dörzsöljük be bőrünket narancshéjjal, és máris védve leszünk a vérszívók támadásaitól. Főképp a lábhajlatainkat, a nyakunkat érdemes bekenni a narancshéjban lévő illóolajjal.

A macskák sem szeretik

Ne dobjuk ki a narancshéjat, hanem kockázzuk fel és szórjuk szét a szoba-, vagy kerti növények cserepeiben, így a macskák nem fogják ezeket illemhelyként használni.

Bőrhámlasztó

Tekerjük be a narancshéjat egy gézbe, nyomkodjuk meg, és ezzel az illatos, C-vitaminnal teli kencével sikáljuk alaposan végig a testünket.

tudasfaja.com

Facebook Hozzászólások