Blogolunk / Egészség / Tippek

Intim dolgok, amiről beszélnünk kell, hogy partnered ne érje kellemetlen meglepetés!

tjhfghfg6

Hirdetés

loading...

Az intimitás, ahogy a szó maga is sugallja, egy törékeny, bensőséges dolog, amit mindenki szeretne felejthetetlenné tenni. Azon kívül, hogy megadjuk a módját, vagy hogy megfelelően védekezünk, nagyon fontos a higiénia kérdése is. Sokszor hallottunk már arról, hogy az intim testrészek nem megfelelő ápolása okozott kellemetlen pillanatokat. Sok nő aggódik a kellemetlen szagok miatt, hüvelyi közösüléskor.

Testnedveink szaga sokban függ életmódunktól, öltözködésünktől és tisztálkodási szokásainktól. Például egy 8 órás munkavégzés közben, szűk, szellőzésre alkalmatlan öltözékben, esetleg műszálas vagy nylon alsóneműben, melegebb napon, biztosan keletkeznek szagok intim hajlatainkban. Legtöbben ennek elkerülésére intim törlőkendőt esetleg hintőport használnak, de valójában ez nem javasolt. Az alábbi tippekben kifejtük, hogy miért.

Néhány ötlet intim együttlétek előtt:

  • A zuhany a lehető legjobb módja annak, hogy tisztán tartsuk intim testrészünket szexuális együttlét előtt, de ügyeljünk rá, hogy kellemes simogató sugárral mosakodjunk le. Az intim zuhany pedig hüvelyünk tisztán tartására megfelelő egy kevés almaecet és langyos víz segítségével.
  • A nedves törlőkendők használata nem javasolt légyott előtt mert alkohol, olaj és illatanyag tartalmuk irritálhatja az intim terület kényes bőrét, valamint rossz íze is van. Ugyanez a helyzet a hintőporral is, nem tűnik el maradéktalanul, a hajlatban összegyűlhet és az íze sem jó ha máshova téved.
  • Óvatosan bánjunk a szőrtelenítéssel is a kényes területeken. Az epilálók és a krémek nagyban irritálhatják a bőrt, míg a borotva mikrosérüléseket okozhat a bőrfelszínen, végül csúnya fertőzéseket eredményezve. Frissen epilált testrészek, az arra érzékenyeknél kidörzsölődhet. Legjobb, ha szakemberre bízzuk magunkat vagy valamilyen szőrtelenítés utáni hidratálót használunk az együttlétet megelőző tisztálkodásig.
  • Mielőtt elmerülnénk egymásban mindig mossuk meg kezünket és intim testrészünket!

Hirdetés

loading...

Ha körültekintőek vagyunk és naponta megfelelően tisztálkodunk elkerülhetnek a kellemetlenségek!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások