Egészség / Tippek

Hízol, magas a cukrod, a hormonjaid kilengtek és fájnak az ízületeid? Ez a gyógynövény a minden betegség gyógyítója nevet kapta! Próbáld ki, meg fogsz lepődni!

Hirdetés

loading...

Az egyik legtökéletesebb hatású gyógyfű a Földön, nem is gondolnád, mennyire hatékony rengeteg egészségügyi probléma felmerülése esetén. Van, aki nem is hallott róla, mert nem olyan híres, mint a kamilla vagy a cickafark, pedig legalább annyira sokoldalú ez a gyógynövény.

.Az orvosi zsálya, latinul elnevezve Salvia oficinalis, nevét a megmentés szóból kapta. Az ókorban a zsályát minden egészségügyi probléma esetén bevették a gyógyítók, mert úgy tartották, minden betegségre ez a legjobb gyógyír.

Az orvosi zsálya igazi csoda, vértisztító hatású, meggyógyítja minden nyálkahártya betegségét, de rossz étvágy esetén is bevethető, és nagyszerűen enyhíti a közönséges nátha vagy az influenza tüneteit is.

Ha diabétesztől szenved valaki, az orvosi zsálya és a cickafark keverékéből kell teát készíteni, és kúraszerűen fogyasztani.

Hirdetés

loading...

A zsálya csökkent minden gyulladást a testben, és torokfájás estén is használ.

A zsályát használják ízületi gyulladás, köszvény és idegrendszer gondok előfordulása esetén is. Nem is hinnénk, de mindenféle görcsök, szív- és hormonális betegségek felmerülésekor is bevethető. Két csésze zsályateát kell meginni naponta. A csodálatos növényből főzött tea még hepatitisz esetén is hat, de hasmenés és felfúvódás folyamán is remek a fogyasztása.

Legjobb forrón kortyolgatni, de az előre elkészített főzetet újra is melegítheted. Minden betegségre jótékonyan hat, megelőzésre is kiváló. Ne feledkezz el a zsálya gyógyító erejéről!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial