Egészség / Tippek

Házi aludttej – Nagyon üdítő, egészséges és pár forintból elkészíthető!

hazi-aludttej-nagyon-udito-egeszseges

Hirdetés

loading...

Mióta kipróbáltuk, csak így készítjük, varázslatosan finom és alig van vele dolog!

Hozzávalók

  • Tetszés szerinti mennyiségű tej,
  • literenként 1 evőkanál tejföl vagy kefir

Elkészítés

Hirdetés

loading...

A tejet nyersen (tehát forralás nélkül) üveg-, műanyag vagy ép zománcú cserépedénybe töltöm, belekeverem a tejfölt, és langyos helyen tartom letakarva 10-12 órán át. (A nagyon friss tej nehezebben, az állott könnyebben megalszik.) Az aludttej a hűtőszekrényben sokáig eláll. Fogyasztás előtt a savót leöntöm róla (de nem öntöm ki, mert jól felhasználható főzelék vagy leves habarásához). Én belekeverek kevés finomra vágott snidlinget vagy zúzott fokhagymát, és pirított kenyérrel kínálom.

Facebook Hozzászólások
Itt tudod kedvelni és megosztani a bejegyzést: