Tippek

Figyelem! Ha műanyag ablakod van most állítsd át téli módra! Megmutatjuk hogyan kell!

loading...

Figyelem! Ha műanyag ablakod  van most állítsd át téli módra! Megmutatjuk hogyan kell!

Néhány évvel ezelőtt, ősszel mindenki párnákat tett az ablakokba, ezzel próbálták javítani a szigetelést. Mióta műanyag ablakok vannak, már nem kell emiatt aggódnunk. A lakásban kellemes lesz a hőmérséklet, a meleg nem szökik ki.

ablak1

Az ablakszerelők gyorsan befejezik a munkájukat, de arról megfeledkeznek, hogy két fontos dolgot elmondjanak az ügyfeleknek!

Elsősorban az ablak minden fém alkatrészét át kell olajozni legalább évente egy alkalommal. Ha nincs otthon gépolaj, akár motorolajjal is átkenhetjük.

ablak2

loading...

Az évszak változással egyetemben az ablakokat is át kell állítani téli, vagy nyári módra.

HOGYAN ÁLLÍTSUK ÁT AZ ABLAKOT TÉLI, VAGY NYÁRI MÓDRA?

Valójában minden modern műanyag ablak beállítható. Nyissuk ki az ablakot és nézzük meg az apró alkatrészeit. Ha látunk rajta egy kis imbusz csavar szerűséget, akkor az ablak átváltható. A legjobb amit tehetünk, hogy előre megkérdezzük az ablakszerelőktől, hogy át lehet-e állítani az ablakot.

ablak4

Ahhoz, hogy téli -, vagy nyári módra váltsuk az ablakot, csak a csavart kell átállítanunk a megfelelő szerszámmal.

ablak3

Amennyiben az ablak folyton téli módban van, sokkal nagyobb nyomás alatt áll. Így a szigetelő műanyag hamarabb tönkremegy. Villámgyorsan ellenőrizhetjük, hogy nyári módban van az ablakunk, vagy sem. Nyissuk ki az ablakot, majd egy papírt tegyünk az ablakkerethez és csukjuk be. Amennyiben ki tudjuk húzni a papírt úgy, hogy az ablak zárva van, akkor nyári üzemmódban van.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial