Recept

Fenségesen finom fokhagymás főtt szalonna, ez az ínycsiklandó íz mindenkit elkápráztat!

Hirdetés

loading...

Az elkészítése nagyon könnyű, borssal és fokhagymával van fűszerezve, ezért is olyan fantasztikus az íze. Húsos szalonnából készítve a legfinomabb. Hagymával és friss puha kenyérrel kínálva a legfinomabb!

Hozzávalók:

  • 1,5 kg húsos szalonna,
  • 1 – 2 fej fokhagyma,
  • őrölt fekete bors,
  • sertéshús fűszerkeverék (kihagyható),
  • só.

Elkészítés:

Szeleteljük fel a húsos szalonnát, a fokhagymát zúzzuk apróra. A szalonna szeleteket dörzsöljük be sóval, sertéshús fűszerkeverékkel, borssal és fokhagymával, hagyjuk pácolódni 1 órán át. Tegyük a szalonnát egy lábas hideg vízbe, fedjük le, majd tegyük fel főni. Miután a víz felforrt, vegyük vissza takaréklángra, majd főzzük a szalonnát 2 órán át. Amikor megfőtt vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni a főzőlében, tegyük tányérra, fedjük le alufóliával és hagyjuk állni a hűtőben egy éjszakát. Jó étvágyat!

Hirdetés

loading...

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Itt tudod kedvelni és megosztani a bejegyzést:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial