Egészség

Csak a halált nem gyógyítja: cukorbaj, rák, agyvérzés ellenszere ez az ősi orvosság

Hirdetés

loading...

A feketekömény nevű növény minden kórt meggyógyít – csak a halált nem.” Mohammed ezen szavai miatt az iszlám világban a feketekömény igen kedvelt…

A feketekömény nevű növény minden kórt meggyógyít – csak a halált nem.” Mohammed ezen szavai miatt az iszlám világban a feketekömény igen kedvelt lett. Mint a természetgyógyászat fontos növénye, a feketeköményvől préselt olajat pikkelysömör, allergia, neurodermitisz esetén, immunhiányok szabályozására, kemoterápia mellé, és a magas vérnyomás ellen vetik be.

Az eredeti feketekömény a boglárkák családjába tartozik, és Nyugat-Ázsiában honos, Irakban és Törökországban. Időközben ez az egynyári növény Dél-Európában – és Indiában is elterjedt.

Felhasznált növényi részek

Hirdetés

loading...

A feketekömény olaját a növény termésében található, mélyfekete magokból nyerik. Ez a természetes olaj ékszer az olajok között, mert rendkívül gazdag a többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, életfontosságú aminosavakban és ásványi anyagokban.

A feketekömény (Nigella Sativa)  olajának felhasználása és hatása

Tanulmányok százai léteznek, amelyek valamilyen formában a feketeköménnyel foglalkoznak. Elmondható, hogy mindegyik vizsgálat pontosan azt erősítette meg, amit az előázsiai és észak-afrikai kultúrák már évezredek óta tudtak erről a növényről, nevezetesen azt, hogy a feketekömény egy rendkívül hatékony, mindent gyógyító növény. A feketekömény olaja gomba ellenes és baktérium ellenes tulajdonságokat mutat. Az allergiás- és gyulladásos folyamatok ellen hat az emberi szervezetben. De vérnyomás csökkentő hatása is van. Egyesült Államokbeli kutatók nemrég adtak hírt a feketekömény daganatellenes hatásáról. Ebben kimutatták, hogy az immunreakciók gátlásával talán a különböző krónikus megbetegedések (a szénanáthától a pattanásokon át a rákig), okait is gátolták. A feketekömény olaj bőrbetegségeknél is – mint pattanás és neurodermitisz – megbecsült gyógyhatású szer. Mind belső-, mind külső használatra is alkalmazzák. Kozmetikailag a feketekömény olaja tisztító-, és sejtmegújulást segítő hatású, valamit kiváló nedvesítő is egyben. A tisztátlan bőrt is ápolja, gyulladás gátló és baktérium ellenes hatása a gyulladt helyeket gyorsabban begyógyítja, így biztosítja a jó közérzetet.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog.hu

Facebook Hozzászólások
Itt tudod kedvelni és megosztani a bejegyzést:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial