Hirdetés

Egészség / Érdekesség

Az éjszakai munka rossz hatással van az egészségesre! Miért betegedhetünk meg, ha alvás helyett dolgozunk?

az-ejszakai-munka-rossz-hatassal-van-az-egeszsegesre-miert-betegedhetunk-meg-ha-alvas-helyett-dolgozunk

Hirdetés

loading...

Az orvosok szerint ha úgy döntünk, hogy éjszaka dolgozunk, tudnunk kell, hogy ennek komoly egészségügyi következményei lehetnek. A biológiai óránk felborul és ennek következményeként több egészségügyi probléma is bekövetkezhet.

Az orvosok úgy vélik, hogy az éjszakai műszak nagyon igénybe veszi a szervezetet. A test nehezen tud hozzászokni az éjjeli ébrenléthez.

Akik éjjel dolgoznak, tudatában kell legyenek annak, hogy felborul a biológiai órájuk, ez akár hízáshoz is vezethet. Mivel a szervezet számára megterhelő ez az állapot, akár szívproblémák is felléphetnek, ha éjjel nem tudunk pihenni.

Hajlamosabbak a szívproblémákra, de veszélyezteti őket, a magas vérnyomás, a szívinfarktus is. A biológiai óra felborulása sokkal veszélyesebb azok számára, akik már valamilyen szívbetegséggel küzdenek.

az-ejszakai-munka-rossz-hatassal-van-az-egeszsegesre-miert-betegedhetunk-meg-ha-alvas-helyett-dolgozunk

Hirdetés

loading...

A kialvatlanság miatt a szervezet kevesebb inzulint tud termelni, így a cukorbetegség is fenyegeti azokat akik éjjel dolgoznak. A hormonháztartás is felborulhat, ami elhízáshoz vezethet. A kialvatlanság még a rák kockázatát is növeli!

Az orvosok szerint a legnagyobb munkabíró képességgel 9-11 óra és 17-19 óra között rendelkezünk.  13-15 óra között és 23-3 óra között a legkisebb a teherbíró képességünk.

Arra is felhívják az éjjel dolgozók figyelmét, hogy gyomor problémák is felléphetnek, így a hányinger, a puffadás, a gyomorégés, a hasmenés, a székrekedés, de még a gyomorhurut sem ritka.

 

Forrás:  bidista.com

Facebook Hozzászólások
Itt tudod kedvelni és megosztani a bejegyzést:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial