Recept / Tippek

A valódi olasz tiramisu receptje! Zseniális, krémes finomság sütés nélkül!

A valódi tiramisu, egy puha ínycsiklandó édesség, amit nem szeletelünk, kanállal szedjük ki és azzal is fogyasztjuk. Mi most az eredeti olasz receptet mutatjuk be, de ha tartasz a nyers tojástól, akkor helyette használhatsz vaníliapudingot, de ekkor nem lesz olyan lágy és krémes a desszert.

Hozzávalók:

  • 500 g mascarpone
  • 4 tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • 300 ml főtt fekete kávé (cukor nélkül)
  • 200 g babapiskóta
  • kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A habnak keménynek kell lennie, különben a krém folyós lesz.

uhjfdghdhdhgflkul1A tojássárgáját keverjük ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét és keverjük össze.

hghfjfghelkul2A habot keverjük a krémhez.

hdhfghfhelkul7A babapiskótákat mártsd bele a hideg kávéba. Az ínyencek 1 dl édes Marsala bort is keverhetnek hozzá (az igazi olasz tiramisu elmaradhatatlan kelléke), de akár rumaromával is ízesíthetik a kávét.

111fghfjhelkul9Egy tálba, vagy tepsibe rakj le szorosan egy réteg babapiskótát, kend rá a krém felét.

9999hfjhelkul9Halmozd rá a babapiskóta másik felét és kend rá a megmaradt krémet. Még díszesebb lesz, ha kevés krémet habzsákba kanalazol és apró halmokat nyomsz a tetejére. Szitálj rá kakaóport.

9hgjfghdgdfgtlkul6

Egy órára hűtőbe tesszük és már kínálhatjuk is.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial