Egészség / Történet

A rutinvizsgálaton nagyon megijedtek az orvosok, az ikerterhes anyuka aggasztó hírt kapott

image

Hirdetés

loading...

Egy spe­ci­á­lis mű­téti el­já­rás­nak kö­szön­he­tően egész­sé­ge­sen szü­let­tek meg az ikrek. A ki­csi­ket még édes­any­juk ha­sá­ban ope­rál­ták meg az or­vo­sok.

Megszületésük előtt operálták meg az ikerlányokat, akik ennek köszönhetik életüket. A kis Sáráról és Liliről magzatkorukban, édesanyjuk hasában cseperedve derült ki: veszélyben az életük.
Kilenc hétig rejtegették magukat, majd az ultrahang vizsgálaton az orvos úgy látta, különbség van a két gyermek között
– idézte fel a kezdetet Gerlach Sarolta, a gyermekek édesanyja.

Gerlach Sarolta, Sárival és Lilivel a pocakjában (Fotó: Tanács Éva)
Gerlach Sarolta, Sárival és Lilivel a pocakjában (Fotó: Tanács Éva)

Hirdetés

loading...

Egy hónappal később az újabb vizsgálaton a gyermekek közti fejlődési különbség már jobban láthatóvá vált. Sarolta és párja ekkor kereste fel a baranyai megyeszékhely szülészeti klinikáját, ahol Dr. Molnár Gábor, időt és energiát nem sajnálva, este hét órakor magyarázta el, mit is látnak az orvosok az ultrahangon.

image

– Az egypetéjű, úgynevezett monochorialis ikerterhességek során –amikor egy, közös méhlepény van – az esetek 97 százalékában összeköttetés van a magzatok között a köldökzsinórokon keresztül. Hatékony kezelés nélkül a magzatok 80-100 százalékának halálozásával járó kóros állapot akkor alakul ki, ha az egyik magzat az ér-összeköttetéseken keresztülfolyamatosan vért ad a másiknak, így ő donorként, másikuk pedig befogadóként kezd el viselkedni – magyarázta az orvos, hozzátéve: az ultrahangvizsgálaton úgy látszik, hogy a vért kapó magzatnak akár több liter a magzatvize, a vért adó magzatnak pedig alig van.

Forrás:  ripost.hu

Facebook Hozzászólások