Hirdetés

Blogolunk / Recept / Színes / Tippek

A LEGEGYSZERŰBB LEGGYÖNYÖRŰBB KARÁCSONYI DÍSZ HÁZILAG

gfjfjfjfjfgjfgjg

Hirdetés

loading...

Egy évek óta bevált dekor receptet hoztunk, mellyel csodálatos, hófehéren csillogó díszeket készíthettek, egy kis családi kézműveskedés alkalmával. Előnye, hogy egyszerű, olcsó és a gyerekekkel együtt használható, mert minden mentes akár a sógyurma.

dfhdhededg_n

Hozzávalók 30-40 db díszhez:

  • 2 dl mérőpohár
  • 1 pohár szódabikarbóna
  • 1/2 pohár búza keményítő
  • 3/4 pohár víz

drzhrtddhdfn

Az alapanyagokat öntsd egy főzőedénybe és keverd el tejszerűre. Ezután a tűzhelyen kezd el felfőzni, folyamatos keveréssel ügyelve, hogy ne tapadjon le. Lassan pöfögve sűrűsödni kezd, addig keverd amíg gyurmaszerű, sűrű massza nem lesz, ez kb. 20 perc. Ekkor le veheted a tűzről és egy nyújtó felületen, ha már kézmeleg, nyújtható is lesz. Úgy járj el mintha mézeskalácsot készítenétek és azokkal a formákkal ki is szaggathatjátok. A kiszaggatott formákat egy szúróeszköz segítségével (pl. vastag hús tű, hurkapálcika) szúrjátok át ott, ahol majd a függelékbe a zsinórt bele húzzátok. Ha ezzel is elkészültetek helyezzétek a formákat egy sík felületre, ahol szobahőmérsékleten, nyugodtan kiszáradhatnak 1-2 nap alatt. A száradás függ a szoba melegségétől, páratartalmától és a massza vastagságától, tehát csak türelem, amíg teljesen kiszáradt nem lesz.

Hirdetés

loading...

cfhdfhdhdhdhn

Tipp:

A kinyújtott formát mintázhatjátok tetszőlegesen, pl. csillag ánizzsal vagy a nagyi csipke terítőjével, esetleg kis fenyőággal. Ezután szaggathatjátok formára és kiszáradás után tovább díszíthetitek, festéssel, csillámmal, lakkal. Az így elkészült díszeket tehetitek a fára, köthetitek szalvétára vagy az ajándék csomagokra.

dhjudfdhdfhn

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Itt tudod kedvelni és megosztani a bejegyzést:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial