Recept

A cukkinikarikákat fokhagymás tésztába mártotta, majd kisütötte, a család nem győzött betelni vele!

Nyáron nem győzök elég cukkinit rántani, annyira szeretjük ezt a fokhagymás csodát! Hidegen is nagyon finom, napokig tudnánk enni! Kóstoljátok meg ti is.

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 2 tojás
  • fél bögre tejföl (2,5 dl-s)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • friss kapor
  • csipet őrölt bors
  • 7 evőkanál liszt
  • olaj

Elkészítés:

A tojásokat verjük fel és keverjünk hozzá 3 – 4 evőkanál lisztet, 3 gerezd zúzott fokhagymát és fűszerezzük.

fdgdfgdfgle1

A cukkinit hámozzuk meg és szeleteljük fel, szórjuk meg borssal, tetszés szerint pirospaprikával.

gdfgdfgdle2

A cukkinit forgassuk bele a lisztbe, majd a tésztába. Forró olajban süssük ki.

gfdfgdfgdele3

A kaprot aprítsuk fel, keverjünk hozzá 6 evőkanál olívaolajat és 3 gerezd zúzott fokhagymát, kenjük meg vele a kész cukkinit.

fgdgdgdfgle4

Tejföllel tálalva még ízletesebb!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial