Tippek

7 öltözködési hiba, ami csúnyán kövérít

o7-800x602

Hirdetés

loading...

Lehet, hogy naponta edzel, csak zöld almát eszel vacsorára, szaladsz minden reggel és álom alakod van. Ha így van, akkor semmi problémád sincs a ruhákkal. De ha nem, akkor érdemes odafigyelni az alábbi öltözködési hibákra, amelyek kövérítenek!

1. Bő ruha

A bő ruha kövérít. Lehet, hogy elegáns, de vizuálisan hozzáad a testalkatodhoz még néhány centimétert, ami teljesen felesleges. Válaszd inkább a kisebb, szűkebb ruhákat.

o1-800x602

2. Vízszintes és függőleges vonalak

Szereted a csíkos mintázatot? Semmi baj! Csak légy tudatában, hogy a vízszintes vonalak kövérítenek. Változtasd a vízszintes vonalakat függőlegesre, és sokkal karcsúbbnak fogsz látszani.

o2-800x602

3. Túlzott dekoráció, fölösleges fodrok

Ha a ruha tele van fölösleges fodrokkal, akkor legalább pár mérettel nagyobbnak tűnsz. Próbálj szerény díszítésű ruhákat választani. Pl az előző tanácsot figyelembe véve, ha a szoknyán van egy függőleges hosszú cipzár, akkor az sokat segít.

o3-800x602

4. Vízszintesen elhelyezkedő nagy mintázat

Hirdetés

loading...

A mintázatokra is érvényes a vízszintes vonal. A vízszintesen elhelyezkedő mintázat kövérít és vizuálisan rövidíti a lábakat. A V nyak és a hasított szoknya éppen az ellenkező hatást vált ki.

o4-800x602

5. V-alakú nyakkivágás

Az előbb már említettük a V-nyakot. A V-alakú nyakkivágás sokkal elegánsabb, és ne feledd, hogy az egyenes vonal a nyakkivágás esetében is érvényes! Figyeld meg a két képet, mert jól látható a különbség.

o5-800x602

6. Széles vízszintes csíkok

A szélesebb vízszintes csíkok sokkal rosszabbak, mint a vékonyak. A bal oldali kép a legjobb bizonyíték, hogy az ilyen ruhában pontosan úgy nézel ki, mint egy zsák. Az egyszerű ruházat egy finom mintázattal és széles fekete ővvel sokkal elegánsabb és harmonikusabb.

o6-800x602

7. Élénk színek

Az élénk színek sokkal jobban kövérítenek, mint a halvány színek. Nézd meg a két kép közötti különbséget.

o7-800x602

Forrás: buzzblog.eu

Facebook Hozzászólások