Egészség

54 évesen most tanulom. Édesburgonyát készítek hetente kétszer – A vércukorszintem miatt kezdtem enni és nagyon meglepődtem

A vércukorszintem miatt kezdtem enni és nagyon meglepődtem, mert…

Szerencsére könnyű elkészíteni, tulajdonképpen úgy kell bánni vele, mint a burgonyával. Lehet kapni narancssárgásat, fehéret, de nálunk lila édesburgonya termett a kertben. Felkarikáztam, kicsi olajjal meglocsoltam és megsütöttem. Kevés kakukkfűvel meghintettem az utolsó pár percre. Nagyon finom köret lett az oldalashoz. Pürének is finom az édesburgonya és a darált húsos töltött változat is csodálatos. Mutatjuk, hogy mennyi mindenre jó az édesburgonya:

1. Nagy mennyiségű béta – karotin található benne, amit a szervezetünk alakít át A-vitaminná.. Az A-vitamin erősíti az immunrendszert, valamint fontos anyag az egészséges fogakért, csontozatért. Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin, ezért ügyeljünk arra, hogy az édesburgonyát egy kis egészséges zsiradékkal ( olíva olaj, kókusz olaj) együtt együk..

2. Gazdag C és E-vitaminban, antioxidáns is egyben, ami az immunrendszer támogatója, és védi a sejteket a sérülésektől.

3. Gazdag mangánban, amely segíti, hogy ne legyen túl magas a vércukorszint a szervezetben.

4. Rosttartalma segíti az emésztést, csökkenti a koleszterinszintet.

5. Komplex szénhidrát, vagyis olyan energiával látja el az emberi testet, ami fokozatosan szabadul fel a szervezetedben, így hosszú időre energiával látja el.

thjdfdgm

Hasábokra vágva is finom a sült édesburgonya!

Fotó: istock

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokhu.hu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial