Blogolunk / Recept / Receptelünk

3 ÖSSZETEVŐS EGYTÁLÉTEL

kfghdjgcf

Hirdetés

loading...

Vannak hetek amikor az embernek nincs ideje a nagybevásárlásra, kifogy szinte minden készlet, mégis össze kell dobni valami gyorsat a párodnak, családnak. Nyitogatott a hűtőt és a kamra ajtót, de minden üres. Mi mindig tartunk a hűtőben valamilyen sajtot és például pár szeletes, tálcás húst is az ilyen vészhelyzetekre. Egy tálca marhapecsenye, egy doboz mexikói babkonzerv és némi sajtforgács kíséretével született meg az alábbi gyors, finom, improvizált recept. Szerintünk Bud Spencer is megnyalta volna mind a tíz ujját utána.

kizkrfjtrfjfk

MEXIKÓI SÜLT BAB PECSENYEHÚSSAL

Hozzávalók 2 főre

2-4 szeletes marhapecsenye (de bármilyen hús lehet)
1 dob. szószos babkonzerv
néhány deka sajt (elhagyható)
ízlés szerint fűszerek (elhagyható)

Elkészítése:

A forró serpenyőben a húsra kérget sütünk, sózzuk, borsozzuk, majd tányéron pihentetjük amíg a konzervet felmelegítjük. Ugyanabban a serpenyőben átsütjük a babot, amit ízlés szerint feljavíthatunk ha van mivel, illetve tovább fűszerezhetjük, de maga a szószos konzerv már fűszerezett, előtte kóstold meg! Akkor jó a bab amikor a széleken, már karamellizálódva, besűrűsödve rotyog, az alja szinte odakap. Ettől lesz isteni sült bab. Mi fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal, sóval, pici cukorral ízesítettük, hogy pikánsabb legyen. Ezután nincs más hátra mint rövid időre, a húst vissza helyezni a szószba, puhulásig rottyantani rajta és készen is vagy vele.
Mi kiszedtük a húst, felszeleteltük és úgy tálaltuk, meghintve szárított zöldekkel, reszelt sajttal, hogy az egyszerűből egy ellenállhatatlanul nagyszerűt legyen, de ez már csak külcsín, nem is fontos, csak az, hogy jó étvágyad legyen!

Hirdetés

loading...

fgjdfjdfgjdsfj

Bon Menu, Bon Appetit!

Facebook Hozzászólások